Extraferm

Extraferm
Sastav: 100% ćelijski zid kvasca

Jedinstven zid ćelije visoke snage absorbcije u detoksifikaciji šire.
Poboljšava fermentaciju uz uklanjanje toksičnih spojeva iz šire i vina, a to su: masne kiseline okratoksin OTA dibutil-ftalat.
Absorbira jedinjenja koje kontaminiraju širu i vino kao što su anisoli (TCA, TBA, PCA, TeCA), dobro uklanja i nepoželjne mirise i ukuse.

Pogodan za primenu od sredine do završne faze fermentacije ili refermentaciju.
U sinergiji sa rapidase enzimom smanjuje neugodne mirise u kontaminiranim vinima od tzv. SMOKE-TAINT.

Procedura: Na temperaturi manjoj od <16ºC dodati vinu 3-4 g/hl RAPIDASE REVELATION AROM ili na većoj temperaturi od >16ºC dodati 2-3 g/hl RAPIDASE REVELATION AROM i pustiti da miruje u tanku minimum 2 nedelje.
U tretirano vino dodati 30 g/hl EXTRAFERM i ostaviti da miruje 48 sati, zatim ponovo dodati 30 g/hl EXTRAFERM i 10 g/hl bentonita (radi inaktivacije enzima) te, ostaviti da miruje 48 sati.

Doziranje: 20 – 40 g/hl
Pakovanje: 1 kg