Easytab

Easytab
Antioksidaciona komponenta u obliku šumecih tableta

Sastav
Kalijum metabisulfit (E224) 60%, L-askorbinska kiselina (E300) 30%, Celuloza 10%.

Karakteristike
EASYTAB je inovativan antioksidacioni proizvod, neobican i u svom obliku i u upotrebi. Dolazi u obliku ravne, bele, sjajne tablete; dizajniran da se doda u grožde tokom presovanja, ili tokom reduktivne vinifikacije, EASYTAB tablete obezbedjuju potrebno prisustvo antioksidacionih elemenata tokom celog ciklusa presovanja.Prisustvo metabisulfita u formuli doprinosi ocuvanju okruženja pod mikrobiološkom kontrolom. Sumpor dioksid i askorbinska kiselina reaguju sinergicki radi zaštite aromaticnih komponenti. Ova tehnika dozvoljava da se dobije vino sa više integriteta i vocnog olfaktornog profila, koji se više odnosi na osobine sorte grožda.

Primena
Kombinacija kalijum metabisulfita i L-askorbinske kiseline, oba sadržana u EASYTAB tabletama, nalaze svoju upotrebu u svim procesima koji moraju da se odvijaju u reduktivnom okruženju, od samog dopremanja grožda u podrum.Posebno preporucujemo upotrebu EASYTAB u presi, posle intervencije ili u groždu ili u izmuljanom groždu sa FLAVOUR SAVE klasicnom formulom.Zbog svoje velike rastvorljivosti, sumpor dioksid i L-askorbinska kiselina su zadržani u širi, gde se još nalazi najveci deo aromaticnih vrednosti, bez antioksidacione zaštite. Ovo je pravo vreme za upotrebu EASYTAB: askorbinska kiselia i sumpor dioksid sadržani u tabletama se ispuštaju u okruženje, obezbedjujuci prisustvo oba aktivna sastojka tokom ciklusa presovanja.Uopšteno je preporucljiva upotreba EASYTAB tokom reduktivne vinifikacije, ili tokom bilo koje faze gde je zahtevano progresivno otpuštanje antioksidacionih sastojaka.

Pri upotrebi EASYTAB tableta biti u skladu sa postojecim normama.

Uputstvo za upotrebu
Tokom punjenja prese ili u zavisnosti od tehnologije koja se koristi – odmah nakon dobijanja šire, dodati vrednost jednaku 5 tableta na 100 kg grožda u direktno u izmuljano grožde. Ukoliko je grožde ošteceno treba koristite vece doze. 5 tableta u 100 litara izmuljanog grožda ce dati 15 mg/L sumpor dioksida i 15 mg/L L-askorbinske kiseline. Ukoliko se dodaje u izmuljano grožde posle samotoka, ova doza ce se povecati do 30 mg/L od oba sastojka, koji ce se postepeno koncentrisati u širi.

Pakovanje
Kutija sadrži 50 tableta (za preporucene procedure jedno pakovanje je pogodno za 1 tonu grožda).
Pažljivo zatvoriti otvoreno pakovanje, kako bi se sprecilo smanjenje SO2 titra.

Prema D.M. od 28/01/1992 prirpema je klasifikovana kao: Xi, IRITANTNA