Premium Uva

Premium Uva
Tanin za enološku upotrebu

Sastav
Tanin za enološku upotrebu

Karakteristike
PREMIUM UVA odražava taninski sastav koji je prirodno prisutan u zrelom grožđu. Formulacija procianidiničnog i katehiničnog porekla, daje taninu visoku reaktivnost u odnosu na belančevine, uključujući polifenoloksidazu. PREMIUM UVA daje proizvodu veću izdržljivost i otpornost prema oksidaciji, tretirana vina pokazuju složeniji aromatični profil, bolju strukturu i svežinu. Pimena PREMIUM UVA se koristi kod crvenih i belih vina, sirćeta i destilata. Kod vina se koristi u ranim fazama prerade i u toku dorade. Upotreba u širi i mladom vinu sprečava oksidativne procese koje uzrokuje laktaza iz botriziranog grožđa. Tokom vinifikacije crvenih vina, njegova upotreba pomaže pri fiksaciji boje. PREMIUM UVA se primenjuje kod belog vina za stabilizaciju belančevina, kako bi se smanjila upotreba bentonita. Antioksidativno delovanje može smanjiti količinu sumpornog dioksida potrebnu za čuvanje vina.
Za korišćenje PREMIUM UVA pridržavati se zakona na snazi.

Uputstva za upotrebu
Pažljivo rastvoriti PREMIUM UVA u 10 delova tople vode zatim dodati u masu, ne koristiti metalne predmete i vodu bogatu kamencom. Preporučuje se korišćenje nekoliko dana pre sledeće filtracije.

Doziranje
od 5 do 15 g / hl u maceraciji za proizvodnju crnih vina;
od 3 do 8 g / hl za proizvodnju roze vina;
od 1 do 5 g / hl za proizvodnju belih vina.

Pakovanje
0,5 kg vreće.

Čuvanje Držati na suvom i tamnom mestu, zatvoriti posle upotrebe.