Clarito Bactoclean

Clarito Bactoclean
Sastav
Kitozan iz Aspergillus Niger, ribljia želatina i PVPP.

Karakteristike
CLARITO® BACTOCLEAN je sredstvo za specifična bistrenja aktivno protiv neželjenih mikrorganizama (Brettanomyces, bakterije, itd ...), te za uklanjanje nepoželjnih fenolnih komponenata. Proizvod je u prahu, tamno krem boje s karakterističnim mirisom i potpuno rastvorljiv u toploj vodi. Bez konzervansa, sadrži proizvode životinjskog (ribljeg) porekla, ako se koristi kao sredstvo za bistrenje u vinu i pivu, prema važećim evropskim zakonima smatra se allergen free.

Primena
Zbog svoje specifične aktivnosti CLARITO® BACTOCLEAN preporučuje se za bistrenje vina s obzirom na polifenolne komponente te time istovremeno sprečava efekat moguće oksidacije. CLARITO® BACTOCLEAN je zanimljiv u svim procesima u kojima želite ograničiti razvoj neželjenih mikroorganizama, a istovremeno smanjiti doze sumpornog dioksida, kao što je pre fermentacije u boci, \\\"sur lie”, buteljiranje itd.
Prikladno za bela, rosè i penušava vina, preporučuje se i za crna vina gde CLARITO® BACTOCLEAN, ako se pravilno dozira, pomaže u održavanju kromatskih i mirisnih elemenata. Aktivan i protiv Brettanomycesa. Na kraju tretmana s CLARITO® BACTOCLEAN preporučuje se odvajanje taloga fizičkim procesima. Ako je potrebno brzo bistrenje ili stabilnost na proteine, nakon CLARITO® BACTOCLEAN preporučuje se bentonit s visokom aktivnošću uklanjanja belančevina kao što je MASTERVIN COMPACT.

Pri korištenju CLARITO® BACTOCLEAN, pridržavajte se važećih propisa.

Uputstvo za upotrebu
Rastvoriti CLARITO® BACTOCLEAN u 10 delova tople vode, zatim dodati vinu koje se pažljivo homogenizira.

Doziranje
Od 5 do 10 g / hL.

Upozorenje, 25 g / hL CLARITO® BACTOCLEAN daje 10 g / hl kitozana i 12,5 g / hl PVPP.

Pakovanje
0,5 kg

Čuvanje
Držite na hladnom i suvom mestu. Pažljivo zatvorite otvorenu ambalažu.

Kategorija opasnosti
Prema važećem evropskom zakonodavstvu proizvod se klasificira: nije opasno.