Lako topljivo detanizirajuće bistrilo
Sastav
Mikrogranulirani ovalbumin i želatin životinjskog porekla selekcionisan zbog svog visokog stepena čistoće i lake topljivosti.
Karakteristike
CLARITO® MILD SG proizveden je novom tehnologijom koja omogućava očuvanje stabilnosti belančevina i nihovih karakteristika što omogućuje optimalan učinak u enološkom smislu. Laka topljivost belančevina čini ovaj proizvod vrlo praktičnim za rad CLARITO® MILD SG ima odlično detanizirajuće delovanje.
Primena
CLARITO® MILD SG je idealna zamena za tradicionalno bordoško bistrenje kod crnih vina, za belance kod odstranjivanja tanina koji daju astringenciju.
CLARITO® MILD SG je posebno pogodan za bistrenja crnih vina, u finalnim procesima dorade.
Efekat koji daje CLARITO® MILD SG je smanjenje osećaja astrigencije i oksidativnih nota; deluje i na gorke tanine.
Zanimljiva je i upotreba na oporim vinima, za smanjivanje taničnosti.
Upustva za upotrebu
CLARITO® MILD SG je gotov proizvod koji se topi u vodi, ograničeno stvaranje granula.
Rastvoriti CLARITO® MILD SG u hladnoj vodi 1:10 .
Upotrebiti rastvor u roku 24 sata.
Pri kraju tretmana preporučuje se upotreba bentonita.
Doziranje
Od 5 do 10 g/hL za crna vina;
do 20 g/hL za jako tanična crna vina;
od 1 do 5 g/hL bela i roze vina , posle laboratorijske probe.
Pakovanja
0,5 kg.
Čuvanje
Čuvati na suvom i tamnom mestu. Posle upotrebe dobro zatvoriti.