Gelaxina PO

Gelaxina PO
Prehrambeni želatin u prahu visokog kvaliteta

Sastav
Želatin životinjskog porekla izuzetno visoke čistoće.

Karakteristike
GELAXINA PO je proizvod u prahu tamno žute boje, bez mirisa i ukusa; rastopljen u toploj vodi daje savršeno bistar rastvor. Proces proizvodnje omogućava dobijanje želatina u prahu “zlatnog” kvaliteta velike čistoće koja zadovoljava najviše standarde kvaliteta. Izuzetno je značajna kontrola sposobnosti želiranja GELAXINA Oro; ta vrednost konstantno iznosi 100 Bloom.

Primena
GELAXINA PO se preporućuje za bistrenje šire, vina, sirćeta i voćnih sokova; ima visoku sposobnost flokulacije za polifenolna jedinjenja, čime doprinosi stabilizaciji tretiranog proizvoda u pogledu oksidacije. Poželjno je koristiti GELAXINA PP u kombinaciji sa bentonitom (V Bentonit ili PLUSGRAN) ili silicijum dioksid solom ( 30 SIL). Pri upotrebi GELAXINA PO treba se pridržavati važećih zakonskih propisa.

Upustva za upotrebu
Rastvoriti GELAXINA Oro u najmanje 10 delova tople vode (40-50 ° C) dok se ne dobije bistar rastvor, a nakon toga ako je potrebno razblažiti hladnom vodom. Ovako pripremljeno sredstvo se ne može čuvati, već se mora upotrebiti u toku istog dana; veća stabilnost rastvora se osigurava dodavanjem limunske kiseline (1%) i kalijum metabisulfita (1000 PPM).

Doziranje
Od 3 do 10 g / hl za za širu i bela vina;
od 5 do 30 g / hl za širu, crna vina, sirće i voćne sokove.
Da bi se izbegli problemi u vezi sa preteranim vezivanjem preporučuje se prethodno vršenje laboratorijskih proba sa različitim dozama GELAXINA PO

Pakovanje
Vreće od 25 kg.

Čuvanje
Čuvati na hladnom i suvom mestu. Pažljivo zatvoriti pakovanje nakon otvaranja.